ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Αγαπητοί φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στην πρώτη «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης», μία από τις προγραμματισμένες δράσεις του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, για το 2014-2015.

Οι δράσεις μας έχουν ως στόχο να φέρουν την ελληνική κοινωνία – και ιδιαίτερα τους νέους – σε επαφή με μια σειρά από πρωτότυπες, καινοτόμες, διαδραστικές πρωτοβουλίες από το χώρο των τεχνών, των επιστημών και της τεχνολογίας, καλύπτοντας 6 διαφορετικούς τομείς: επιστήμη, παιδεία, κοινωνία, επιχειρηματικότητα, τέχνη και αθλητισμό.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουμε την «Ημέρα Επιχειρηματικότητας Αλέξανδρος Ωνάσης». Θέμα της ημερίδας αποτελεί το Scaling Up μιας εταιρείας, η έννοια δηλαδή της βιώσιμης ανάπτυξής της. Τα start ups εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής αλλά και της κοινωνικής κρίσης της Ευρώπης. Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι το πώς αυτές οι νεοσύστατες εταιρείες θα εξελιχτούν σε βιώσιμες επιχειρήσεις και θα δημιουργήσουν αξία για τις ίδιες, αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Στην ημερίδα συμμετέχουν καταξιωμένοι άνθρωποι από το χώρο των επιχειρήσεων, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι θα αφηγηθούν τη δική τους ιστορία και το πώς ανταποκρίθηκαν στις εκάστοτε προκλήσεις, με στόχο να ενθαρρύνουν, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους.

Φιλοδοξία μας είναι αυτή η ημερίδα, η πρώτη από μια σειρά τακτικών αντίστοιχων πρωτοβουλιών, να εξελιχθεί σε θεσμό, στον τομέα της επιχειρηματικότητας δημιουργώντας κάθε χρονιά μια παραγωγική ζύμωση.

Σας περιμένουμε!

unnamed (2)
Θοδωρής Αναγνωστόπουλος
Πρόεδρος Συνδέσμου Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση