Στέλιος Πηγαδιώτης Ιδρυτής scout–global

O Στέλιος Πηγαδιώτης είναι ιδρυτής της scout-global (www.scout-global.com), εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στον τομέα της στρατηγικής ανάπτυξης και της εκπαίδευσης ανθρώπινου δυναμικού.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί στο συμβουλευτικό τομέα στην Accenture (Βοστόνη, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) στον τραπεζικό τομέα (με ειδίκευση την συμβουλευτική και εξαγορές & συγχωνεύσεις) για τις τράπεζες State Street Bank (Βοστόνη, ΗΠΑ), UBS (Ταϊλάνδη) και Marfin (Ελλάδα) και στον τομέα της εκπαίδευσης και coaching ανθρώπινου δυναμικού. ΄Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 4.500 στελέχη πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις σε οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη (Ολλανδία) και εκπαιδευτικά workshops ή παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε πολυεθνικές ή μικρομεσαίες εταιρείες σε περισσότερες από 25 χώρες όπως Κίνα, ΗΠΑ, Δανία, Ινδία, Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρο Ρωσία, Ιράκ, ΗΑΕ και Λίβανο.

Ο κ. Πηγαδιώτης είναι πιστοποιημένος στο MBTI, ένα εργαλείο προσδιορισμού ανθρώπινου ψυχολογικού τύπου και στο Tomas-Kilmann (ΤΚΙ), ένα εργαλείο διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας. Η scout-global είναι συνεργαζόμενο μέλος του OPP (Ευρωπαϊκός φορέας του ΜΒΤΙ & ΤΚΙ) για την Ελλάδα στα εργαλεία αυτά.

Έχει σπουδάσει Διεθνείς Επιχειρήσεις, Διεθνείς Σχέσεις και Ιστορία Κλασικής Μουσικής στo Northeastern University, Βοστόνη (ΗΠΑ) και είναι κάτοχος Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το ALBA.