Μαρία Βλάχου Διευθύνουσα Σύμβουλος και Συνιδρύτρια Fereikos

Γεννήθηκε το 1980 στο Μαρούσι Αττικής, αλλά μεγάλωσε στην Κόρινθο. Σπούδασε Ξένες Γλώσσες και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης στην Ιταλία. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Πορτογαλική διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο και Μίνιου Μπράγκα στην Πορτογαλία και είναι υποψήφια Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας. Αποφοίτησε με άριστα και μιλάει άπταιστα 9 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Τούρκικα, Ολλανδικά).

Έχει διατελέσει λέκτορας Πορτογαλικής και Ιταλικής γλώσσας σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, ενώ υπήρξε διευθύντρια σπουδών ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Οικονομικών της Σμύρνης στην Τουρκία. Εργάστηκε στις Βρυξέλλες ως μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής και Οικονομικής Επιτροπής, όπως επίσης και ως υπεύθυνη συνεδριακού τουρισμού για την Ευρώπη στην Ελλάδα. Είναι παγκόσμια εκπαιδεύτρια εμπορικής αριστείας για τη Bayer Crop Science.

Από το 2008 η Μαρία είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις και εξαγωγές της εταιρίας Fereikos-Helix. Το 2011 ξεκίνησε μια νέα εταιρία τυποποιημένων προϊόντων σαλιγκαριών με την επωνυμία Fereikos LTD. Το 2009 η εταιρία Fereikos–Helix, βραβεύτηκε με το «Χρυσό Σαλιγκάρι» ως η καλύτερη εταιρία στον κόσμο από το Διεθνές Ινστιτούτο Σαλιγκαροτροφίας και το 2011 έλαβε το Διεθνές Βραβείο Σαλιγκαροτροφίας για το συνολικό της έργο.

Το 2011 βραβεύθηκε ως επιχειρηματίας της Χρονιάς από τον Sir Stelio Haji-Ioannou και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας. Το 2013 εντάχθηκε στους 40 ηγέτες κάτω των 40 της Ευρώπης, στην ελληνική λίστα Fortune 40 under 40 ενώ η εταιρία τιμήθηκε με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Επιχειρηματικότητας. Το 2014 εντάχθηκε στο παγκόσμιο δίκτυο Endeavor ως επιχειρηματίας με υψηλό αντίκτυπο παγκοσμίως.