Πάνος Τ. Ξενοκώστας Iδρυτής και Eπικεφαλής Ομίλου ΟΝΕΧ Technologies

Ο Πάνος Τ. Ξενοκώστας εξειδικεύεται σε επενδύσεις σε ποικίλα και διαφοροποιούμενα αντικείμενα στον Τομέα της Υψηλής Τεχνολογίας. Είναι επικεφαλής επενδυτικών κεφαλαίων σε δραστηριότητες όπως αυτές της Αεροπορικής Υποστήριξης, Νανοτεχνολογίας, Τηλεπικοινωνιακών & Πληροφοριακών Συστημάτων, Ιχθυοκαλλιεργειών και Ναυπηγικής δραστηριότητας.

Είναι ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου ΟΝΕΧ Technologies με έδρα την Νέα Υόρκη και διαθέτει προνομιακές και στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλα Διεθνή Επενδυτικά Ιδρύματα με τα οποία πραγματοποιούν από κοινού επενδύσεις στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Με την επιχειρηματική του δραστηριότητα και κοινωνική δράση στηρίζει την ανάπτυξη των Ελληνο-Αμερικανικών σχέσεων, ως μέλος της Ελληνο-Αμερικανικής διασποράς της Νέας Υόρκης. Περαιτέρω συμμετέχει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Αθήνα, του Αμερικανο-Ελληνικού Ελληνο Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Νέα Υόρκη ενώ είναι ιδρυτής της επιτροπής Νέων Τεχνολογιών. Είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ, του Leadership100, της Αθηναϊκής Λέσχης καθώς και υποστηρικτής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ».

Έχει βραβευθεί ως ένας από τους 10 καλύτερους Ευρωπαίους Επιχειρηματίες από το θεσμό “2013/14 European Business Awards” για το 2013-14 καθώς και για την “Καινοτομία & Δημιουργική Επιχειρηματικότητα 2014” από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Είναι Πτυχιούχος Αεροναυπηγός Μηχανικός της Σχολής Ικάρων και κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο στην Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων. Υπηρέτησε για χρόνια ως Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας από όπου παραιτήθηκε (με το βαθμό του Σμηναγού) για να ξεκινήσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με εξειδίκευση στην ίδρυση καινοτόμων και υψηλού ρίσκου εταιριών.

Ασκείται στο τρίαθλο, στο κολύμπι καθώς και ως μαραθωνοδρόμος ενώ είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.