Δέσποινα Κοντοπούλου

Η Δέσποινα έχει εμπειρία σε στρατηγικές επικοινωνίας και εκδηλώσεις τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορα εγχειρήματα που εκτείνονται σε πολιτιστικές, αθλητικές και επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Εργάστηκε στη Velti ως Global Events Manager όπου οργάνωσε και διαχειρίστηκε την παρουσία της εταιρείας, συντονίζοντας όλες τις στρατηγικές και οργανωτικές λεπτομέρειες, σε εκατό και πλέον διεθνείς εκδηλώσεις (εκθέσεις και συνέδρια), όπως το Mobile World Congress (Ισπανία), Cannes Lions Festival (Γαλλία), Gitex Technology Week (ΗΑΕ), Sportel (Μονακό) CommunicAsia (Σιγκαπούρη), TechCrunch Disrupt (ΗΠΑ), AfricaCom (Νότια Αφρική), Loyalty World (Ρωσία) και MMA Forum (Τουρκία).

Πριν, εργάστηκε ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στη Makro Cash & Carry, όπου διοργάνωσε εκδηλώσεις και προγράμματα δημοσίων σχέσεων, όπως, άνοιγμα νέων καταστημάτων, εμπορικές εκθέσεις, εκδηλώσεις για πελάτες, συνεντεύξεις τύπου, εσωτερική και εξωτερική στρατηγική επικοινωνίας. Η Δέσποινα έχει επίσης εργαστεί για το ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα 2004, καθώς και αίθουσες τέχνης και πολιτιστικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ.

Είναι κάτοχος πτυχίου με διάκριση (cum laude) στην ιστορία της τέχνης από το Mount Holyoke College και μεταπτυχιακό από το Ινστιτούτο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University). Είναι υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση.